Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tempel ska ta hjälminnovation ut i världen

Publicerad: 8 maj 2009, 04:19
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

Mips Helmets har tagit fram en hjälmteknologi som ska reducera risken för hjärnskador och rädda liv. Tempel har plockat hem uppdraget att marknadsföra uppfinningen.


Bakom Mips Helmets står ett antal forskare, doktorer och professorer från KTH och Karolinska Institutet. De anser att många svåra hjärnskador som uppstår vid till exempel cykelolyckor kan förebyggas med ny teknologi.

Bolaget har fått finansiering från europeiska investerare och ska under året lansera sin hjälminnovation.

- Dagens hjälmar är konstruerade och testade utifrån att man faller rakt ner i marken eller rakt in i en vägg, vilket sällan är fallet då man i 70-80 procent av fallen ramlar "på sniskan". Vår teknologi skyddar mot det, säger Niklas Steenberg, vd Mips Helmets.

Bolaget har nu efter en pitch valt Tempel som reklambyråpartner för att skapa en varumärkesplattform och marknadsföring kring teknologin som ska lanseras i att flertal europeiska länder.

- Vi har ett stort behov av att lämna den akademiska världen och kommersialisera produkten. Tempel har ett bra track record av storytelling och visade stor förståelse för våra affärsmässiga utmaningar.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.