måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Telias pr-chef tappar jobbet efter omorganisation

Publicerad: 18 september 2008, 13:50
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

TeliaSonera rationaliserar bort tjänsten som pr-chef, endast elva månader efter att den tillsattes. Nils Djurklou lämnar därmed Telia. "Det är sånt som händer", säger Nils Djurklou.


MS

Martin Schori


Nils Djurklou tillträde som chef för TeliaSoneras koncernövergripande pr-grupp i oktober förra året. Tjänsten var nytillsatt.

- Det visar att TeliaSonera menar allvar med sin mer kundnära strategi. Att de är ärliga med ambitionen att nå konsumenterna på ett mer personligt sätt genom att inrätta en helt ny organisation som jag nu ska leda, sa han till Dagens Media förra året.

Men nu har Telia stuvat om i kommunikationsavdelningen på nytt.

- Vi vill ha en mindre kommunikationsfunktion som är närmare kopplat till affärerna. Vi är inte färdiga med chefstillsättningarna ännu och det är inte klart hur det ska se ut än. Men Nils befattning försvinner, säger Cecilia Edström, kommunikationsdirektör på TeliaSonera

Varför skrotar ni en tjänst som tillsattes för mindre än ett år sedan?

- Det är flera chefstjänster som försvinner. Jag vill inte ha separata chefer för internkommunikation, externkommunikation och pr. Jag vill ha en övergripande position för hela koncernen.

Nils Djurklou:

- Efter omorganisationen ser tjänsten annorlunda ut. De andra tjänsterna som fanns var inte aktuella för mig så då valde jag att kliva av.

Vad ska du göra nu?

- Jag ska ta det lugnt och inte hetsa fram någonting.

Hur ser du på att man tar bort en tjänst som så nyligen tillsattes?

- Det är sånt som händer i stora organisationer.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev