Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Telia stoppar annonser i Surf Open efter möte idag

Publicerad: 28 Februari 2008, 15:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:55

Telia plockar bort de omdiskuterade annonserna ur Surf Open, tills vidare. Det står klart efter ett möte mellan TU och Telia i dag. - Vi har vunnit en delseger, säger Anna Serner, vd för Tidningsutgivarna.


Konflikten, som i förra veckan ledde till en bojkott, handlar om att tidningarna inte accepterar att Telia exponerar annonsutrymme i anslutning till det redaktionella innehållet.

Både enskilda tidningar och tidningsutgivarna har kritiserat Telia för att de förändrar utseendet på sajterna, på ett sätt som ansvarig utgivare inte godkänt.

I dag hölls ett möte mellan TU och tre företrädare för Telia.

- Jag uppfattar det som att Telia inte riktigt förstår ansvarig utgivarfrågan, vi gjorde tydligt att vi inte ändrat uppfattning, och att vi vill komma överens, säger Anna Serner, vd för TU.

Ett nytt förhandlingsmöte är bokat den 18 mars.

- Fram tills dess stoppar Telia all sin annonsering i Surf Open, de kommer under tiden som förhandlingen pågår att ersätta sina banners med en sökruta, och det känns som en delseger, säger Anna Serner, och fortsätter:

- Telia kommer också att stänga de mobila sajterna via Surf Open tills vidare.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.