Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Telenor startar talangtävling i mobilen med skärgårds-Ebba

Publicerad: 16 April 2007, 09:19
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

Telenor gör som Tre, startar en talangtävling i mobilen. Formatet är utvecklat av Talpa och programledare är Ebba Hultkvist och Mange Schmidt.


I Telenors talangtävling, Star Express får deltagarna sjunga upp i mobilen och sedan skicka in sina bidrag. Bidragen bedöms av en expertjury av professionella musikproducenter som väljer ut tre kandidater att jobba med. Tittarna röstar sedan fram vinnaren som får spela in sin låt i professionell studio.

- Vi ser mobilen som en ny plattform för rörlig media, och vill driva användandet av mobilt innehåll. Det här är ett steg att lansera rörlig media i mobilen, säger Johanna Johansson, affärsutvecklare för nya medier på Telenor.

Upplägget liknar Tres mobila Idoltävling. Var ligger skillnaden?

- Det är ett unikt format, framtaget av Talpa och det speciella är att det enda man behöver för att delta och följa tävlingen är mobilen.

Ska ni sälja reklam i samband med tävlingen?

- Inte i just i det här formatet, men finns det intressenter tar vi förstås gärna en diskussion. Det här är bara det första formatet av flera som ska lanseras under året?

Där ser man, kan du berätta lite om de andra formaten?

- Inte mer än att de är utvecklade av Talpa och att det är spännande saker.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.