Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tele2 och Comhem i miljardbråk

Publicerad: 18 januari 2007, 10:55
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:13

I samband med en upphandling av tv-tjänster till Bostads AB Poseidon i Göteborg har en konflikt uppstått mellan Comhem och Tele2 Vision. Comhem vann upphandlingen och Tele2 har därefter vägrats ta del av grunderna till upphandlingsbeslutet. Affären kan vara värd så mycket som en halv miljard.


Ärendet är redan avhandlat i Länsrätten, med resultatet att Poseidon inte behöver visa upp grunderna till upphandlingen för Tele2. Tele2 har därför valt att överklaga till Kammarrätten.

I sin överklagan beskriver Tele2 upphandlingen som den största inom kabel-tv i Sverige på tio år. Med ett förmodat värde på mellan 300 och 500 miljoner.

Anledningen till att Tele2 har överklagat domen är att de anser att Comhem har särbehandlats i upphandlingen. Tele2 har heller inte fått se den dokumentation som skulle kunna bekräfta om huruvida så är fallet. Detta till följd av att bostadsbolaget hemligstämplat delar av anbudsförfarandet från Comhem.

- Som det är nu vill vi inte kommentera ärendet eftersom det är pågående, säger Malin Sparf Rydberg, presskontakt på Tele2.

Ansvarig advokatbyrå är Cederquist.

Erik U:son Dahlström

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.