Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Tele2 mörkar öppningsavgift

Publicerad: 16 Januari 2007, 12:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:13

I ett kampanjutskick till sina kunder ger Tele2 sken av att det är gratis för Comviq Kompis-abonnenter att ringa inom Tele2Comviq. Tele2s presschef skyller på tryckfel.


I utskicket används formuleringen "Med Comviq Kompis ringer, SMSar och MMSar du för 0 kr till 3,5 miljoner andra Tele2Comviq-mobiler", vilket ger sken av att det skulle vara gratis att ringa till andra Tele2Comviq-abonnenter. Detta stämmer dock inte då en öppningsavgift på 69 öre tillkommer.

- Oj, nu ser jag att det är ett tryckfel. Det skulle ha stått att samtalen kostar noll kronor i minuten. Men samtidigt hänvisar vi alltid till vår hemsida där all information finns, säger Tele2s presschef Katarina Embring Klang.

Hur kan det ha blivit på detta sätt?

- Vi vill hålla brevet kort och tydligt. Dessutom möter vi våra kunder i fokusgrupper och hänvisar till telepriskollen. Vi har inget att dölja.

I brevet nämns överhuvudtaget inte någon öppningsavgift. Är det inte relevant att informera kunderna om denna?

- Jo, det är relevant, men det finns mycket annat relevant som också är utelämnat som exempelvis samtalsavgifter till andra operatörer. Men det skulle ha stått att minut-taxan är noll kronor vilket framgår av den medföljande talongen.

Erik Juhlin

markus.jacobsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.