Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Tegenkvists nya jobb

Publicerad: 3 Maj 2010, 08:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:52

Marknadsundersökningsföretaget Ipsos rekryterar Carlsbergs förra marknadsdirektör Anders Tegenkvist till Sverige-kontoret.


Anders Tegenkvist blir vice vd och marknads- och försäljningsdirektör. Dessutom blir han affärsområdesansvarig för marketing.

– På Ipsos finns det många duktiga marknadsundersökare, som kan mycket mer än jag om området. Det jag kan bidra med är den andra sidan. Hur man som företag använder informationen, vilka insikter man behöver och hur man använder dem, säger han.

Anders Tegenkvist har tidigare varit nordisk marknadsdirektör på Kraft Foods och Carlsberg Sverige, där han slutade förra året efter tre år.

Varför slutade du på Carlsberg?

– Det var ett gemensamt beslut, jag och företaget var överens, men mer än så vill jag inte kommentera.

Vad har du gjort sen du slutade?

–Jag har haft ett konsultföretag som jag nu lägger ner. Det har varit kul att testa en egen låda. Och så har jag varit lyxledig, det har varit skönt med tid för familjen. Men det är härligt att börja jobba igen, man blir mätt på att vara ledig.

Ipsos är ett av världens största marknadsundersökningsföretag. Det grundades 1975 och är börsnoterat på den franska börsen. Ipsos har verksamhet i 64 länder. Ipsos Sweden leds av vd Lena Gilchrist.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.