Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Tårtbråket: MTGs chefer liknar Scherman vid Napoleon

Publicerad: 15 Augusti 2008, 11:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Nu kommer Manfred Aronssons och Hasse Breitholtz reaktion på Jan Schermans tårtattack. I ett internt brev liknar de Jan Scherman vid Napoleon Bonaparte, och säger att de funderar på att skicka en Napoleonbakelse till TV4-vdn.


Dagens Media berättade i onsdags att TV4s vd Jan Scherman skickade en tårta till TV3.

Tårtan var garnerad med staplar över TV4s och TV3s tittartidsandel, och i ett brev som medföljde bakelsen skrev Jan Scherman:

"Idag firar vi att det är fem år sedan ni sa att TV3 skulle vara en större kanal än TV4 inom fem år. Nu kan vi konstatera att ni inte har lyckats. Grattis till oss - eller som det brukar stå i MTG:s årsredovisningar, storleken har betydelse."

Bilden är ett montage I dag kom Manfred Aronsson, vd för MTG Sverige, och Hasse Breitholtz, vd på TV3, med ett svar.

Dagens Media har kommit över ett internt brev som har skickats ut till MTGs medarbetare. I brevet skriver Aronsson och Breitholtz:

"Hej alla TV-medarbetare i MTG-huset,

Är ni sugna på tårta är ni hjärtligt välkomna kl 1445 till matsalen utanför köket. Där finns bullar och en alldeles speciell tårta TV4 bjudit oss på för att påminna oss om att TV3 under de senaste 5 åren inte blivit större än TV4.

Vi funderade på att sända tillbaka en Napoleonbakelse med Canal Plus-logo på med texten: "Korta män med stora maktanspråk går ibland dramatiska öden till mötes. Lycka till med ditt eget Waterloo", men vi vill ju ha en god relation till vår store broder även i framtiden.

Istället mumsar vi upp den goda tårtan och tackar för bidraget. Observera dock att nästan en fjärdedel av tårtan försvunnit sedan igår, vi vet inte riktigt hur det gått till, den var hel när jag (Manfred) ställde in den i kylen igår!

Det märkliga är att försvinnandet sammanfaller med det tittartapp TV4 haft senaste 5 åren (15-44 år), från 24,6 till 18,7, dvs ett tapp på 24%!

Hur som hoppas vi ni njuter av tårta och de andra bullar vi bjuder på som avslutning av veckan.

För sedan fotbolls-EM blåstes av har MTG-kanalerna under perioden juli / augusti dominerat tittandet totalt i Sverige och tillsammans vart det klart största mediehuset (15-44 år) på reklam-TV-marknaden ! Något som ni vet att vi strävar efter att vara även på helårsbasis i framtiden ! Och kanske är det just denna lilla insikt som TV4s tårthälsning försöker dölja månne?? Vem vet.

Ha en bra helg !

Mvh Manfred & Hasse"

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.