Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Tallink Silja och Melanie C på sommarturné med Rix FM

Publicerad: 20 April 2007, 13:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:07

MTG Radios station Rix FM drar återigen ut på stor sommarturné. Nya sponsorer för i år är Tallink Silja, Ica Banken och Opel.


Rix FM Festival drar i år igång den 18 maj, med en tv-sänd konsert i Stockholm. Sedan följer en turné som omfattar 15 orter och som avslutas i Linköping den 30 augusti.

Klara artister är bland andra Mika, BWO, Andreas Johnson, Erik Segerstedt, Helena Paparizou, Martin Stenmarck, Melanie C, Sebastian och Måns Zelmerlöv. Exakt vilka av artisterna som uppträder på varje ort är inte klart.

- Det ser förvånansvärt bra ut, intresset är mycket stort bland skivbolagen. Vi tror att vi kommer landa på mellan sex och sju artister per ort, säger Anders Sjöland, marknadschef på MTG Radio.

McDonalds är återigen turnéns huvudsponsor. Andra sponsorer är Tallink Silja, Caffe Latte från Emmi, Ica Banken, och Opel.

Hur viktig är Rix FM Festival för stationens marknadsföring?

- Det är det viktigaste marknadsverktyget som vi har idag. Det är då vi bjuder tillbaka till lyssnarna och ger dem underhållning, samtidigt som vi får nya lyssnare att intressera sig för kanalen, säger Anders Sjöland.

Hur mycket investerar ni i festivalen?

- Det kan jag tyvärr inte svara på, eftersom vi är börsnoterade. Men det är ett väldigt stort projekt.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.