Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Talentum köper Dagens Media

Publicerad: 12 Juni 2007, 10:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:04

Det finska börsnoterade förlaget Talentum köper Dagens Media Sverige AB.


Talentum Sweden AB, med bland annat titlarna Affärsvärlden och Ny Teknik, köper samtliga aktier i Dagens Media Sverige AB. Affären är daterad idag 12 juni.

Henrik Meerburg, huvudägare av Dagens Media kommenterar affären så här:

- Det är en mycket rolig dag för oss på Dagens Media. Vi har tagit oss till där vi är idag helt utan resurser eller stöd från någon annan aktör. Vi har nått framgång både publicistiskt och ekonomiskt. Det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan åstadkomma framöver med hjälp av Talentums uppbackning. Vi tre delägare följer med och driver verksamheten vidare.

- Vi som är ägare säljer för att ge Dagens Media ökad kraft att ytterligare utveckla och producera den bästa tidningen och webbsajten om media och marknadskommunikation i Sverige. Vi tror att Talentum kan tillföra "det stora förlagets" resurser och kompetens för att ytterligare få fart på affären Dagens Media. Vi anser att det här är en väldigt bra affär ur ett långsiktigt perspektiv.

Dagens Media Sverige AB kommer att vara ett helägt dotterbolag och sitta kvar i egna lokaler.

- För läsekretsen kommer skillnaden från tidigare att vara att vi förhoppningsvis kommer att kunna leverera en ännu tyngre och bättre tidning och nyhetstjänst på webben, säger Henrik Meerburg.

Talentum Sweden AB ägs av Talentum Oyj som är noterat på Helsingforsbörsen. Verksamheten i Norden inkluderar publishing, telemarketing, böcker, seminarier samt tv och premedia. Talentumgruppen omsätter 121,1 miljoner Euro (2006) och har drygt 1.000 anställda.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.