Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Synovate: Metro har flest rika läsare

Publicerad: 13 Augusti 2008, 13:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Metro har flest förmögna läsare i Europa. Det visar The European Media & Marketing Survey 2008 från analysföretag Synovate. "Det är förstås väldigt positivt för oss", säger Christian Quarles, global marknadschef på Metro.


Enligt undersökningen når Metro 2,5 miljoner förmögna européer, vilket representerar 6,4 procent av de 40 miljoner människor som ingår i undersökningen, 3,4 gånger fler än samtliga paneuropeiska dagstidningar tillsammans. Snittårslönen i den förmögna gruppen uppgår till cirka en halv miljon kronor per person.

- Sätter man det i relation till deras livsstil och köpkraft så är det förstås en mycket viktig kundgrupp, som vi visar att vi är duktiga på att nå, säger Christian Quarles.

Hur många annonsörer i det här segmentet har ni idag?

- Fler än många tror. Cirka 25 procent av våra annonsörer består av internationella varumärken.

Sedan Metro inkluderas i undersökningen för två år sedan har tidningen fått 325.000 nya läsare. Det gör Metro till det snabbast växande paneuropeiska mediet

- Allt fler läsare väljer att inte köpa eller prenumerera på en tidning, utan istället att läsa den gratis. Gratistidningarna har framtiden för sig.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.