Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Sydsvenskans och GPs säljallians spricker

Publicerad: 1 December 2008, 08:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:34

Göteborgspostens och Sydsvenskans gemensamma säljbolag spricker. De 12 anställda informerades i morse. "Det hela är Sydsvenskans initiativ", säger Ricard Robbstål, försäljnings- och marknadsdirektör på Göteborgsposten.


Göteborgsposten och Sydsvenskan har tillsammans sålt mot Stockholmsmarknaden genom det gemensamma säljbolaget GP/Sydsvenskan Media AB. Göteborgspostens försäljnings- och marknadsdirektör och tillika styrelseordförande, har precis informerat personalen om att bolaget nu skrotas.

- Den här processen är initierad av Sydsvenskan som vill bearbeta Stockholmsmarknaden med ett annat alternativ, nämligen annonspaketet Hela Skåne.

Göteborgsposten kommer nu istället att starta ett eget Stockholmskontor. Ricard Robbstål försäkrar att alla tolv anställda på GP/Sydsvenskan Media AB kommer att erbjudas jobb. Antingen på GPs eller Hela Skånes Stockolmskontor.

- När vi nu fokuserar helt på vårt eget varumärke tror vi att vi kan utöka säljet i Stockholm. Baksidan är givetvis att ett eget kontor kostar mer pengar.

Hur tog personalen emot detta?

- Vi måste låta dem smälta detta men det kan många bra frågor. Det kom såklart som en överrasking. Men det som är väldigt positivt är att ingen kommer att bli av med jobbet.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.