Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Sydsvenskans nya chefredaktör vurmar för storytelling

Publicerad: 28 Augusti 2008, 14:57
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

Den 1 september tillträder Daniel Sandström som chefredaktör och ansvarig utgivare för Sydsvenskan, efter tre år som kulturchef. "Detta är den tidning jag vuxit upp med och att nu få leda den känns som en stor ynnest", säger han.


- Det känns helt fantastiskt och som en stor utmaning. Tidningsvärlden är inne i en fas där man måste möta framtiden. Det handlar om att byta fot utan att förlora fokus på det vi är bra på.

Vad är dina planer?

- Sydsvenskan ska fortsätta göra skillnad och spela en betydande roll i granskandet av makten. Det ska även vara en nyttig tidning som hjälper folk i deras vardag att orientera sig både praktiskt och existentiellt.

Webben då?

- Jag vill ändra på hur folk tänker angående webben. Det ska vara en lika självklar kanal som andra och inte bara fungera som ett komplement.

Varför är du rätt för jobbet?

- Jag tror att det kan vara bra med folk från olika bakgrunder. Jag kommer ju ifrån en berättande bakgrund som kulturskribent och är väldigt intresserad av storytelling. Jag tycker det har varit så mycket fokus på tekniken nu att berättandet har kommit i skymundan.

Helena Engelbrecht

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.