onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sydsvenskans försäljningsdirektör slutar

Publicerad: 10 september 2008, 07:03
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Joakim Radermacher, försäljningsdirektör på Sydsvenskan, slutar. Anledningen: De mål som ledningen har satt upp har inte uppnåtts. "Jag får bryta ihop och komma igen", säger Joakim Radermacher till Dagens Media.


FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


Sydsvenskan har satt upp aggressiva säljmål och organiserat om på försäljningsavdelningen. Men resultatet har inte blivit tillfredsställande.

Nu slutar Joakim Radermacher. Sydsvenskans koncernchef Johan Ståhl tar över hans arbetsuppgifter tills en ersättare är rekryterad.

- Jag har ställt min plats till förfogande på grund av det dåliga resultatet. Konjunkturen mattades väldigt mycket snabbare än vad vi bedömde. Vårt resultat, relativt jämförbara tidningar, är inte tillfredsställande, säger Joakim Radermacher.

Det är framförallt försäljningen under hösten som inte har levt upp till förväntningarna.

- Vi har haltat hela tiden jämfört med jämförbara tidningar, men det har accelererat under hösten. Det är inte bara vi som går dåligt, även GP och andra går sämre. Men vi går ännu sämre just nu och det är inte bra.

Sydsvenskan och Joakim Radermacher har gjort flera insatser för att förbättra försäljningen. Men enligt Radermacher så kommer det inte att vända tillräckligt fort.

- Det är som att vara fotbollstränare. Det hjälper inte om man har en bra strategi om inte laget vinner. Sen har många valt att sluta och det har spelat roll. Man måste få folk med sig och det har inte gått tillräckligt bra på den punkten.

Vad ska du göra nu?

- Just nu har jag ingen aning. Jag träffade Johan (Ståhl) i måndags. När jag berättade det här för honom var vi båda överens om att det här ska ske rätt fort.

- Nu får jag landa det här. Man brukar säga att man ska bita ihop och komma igen, men jag får väl bryta ihop och komma igen. Sen hittar jag säker något annat kul att göra i livet. Av motgångar lär man sig alltid saker och ting.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev