Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Sydsvenskan slaktar Liza Marklund

Publicerad: 9 Januari 2009, 15:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

Som den första stora tidningen recenserar Sydsvenskan vinterns mest omtalade bok: "Mia, Sanningen om Gömda" av Monica Antonsson.


I boken anklagar Monica Antonsson "Gömda", som marknadsförs som en sann historia av Piratförlaget, för att vara en fejk.

I dag recenseras boken i Sydsvenskan av recensenten Oline Stig. Och Bonnnier-tidningen Sydsvenskan är inte nådig i sin kritik mot Liza Marklund, som är en av landets mest sålda författare.

"Vad finns kvar när den sanna historien visat sig vara falsk? I Liza Marklunds fall ingenting. Därför har heller inga diskussioner väckts efter avslöjandena", skriver Oline Stig.

Och fortsätter:

"Det är en systematisk slakt av Liza Marklunds bok, "Gömda", om den misshandlade och gömda Mia Eriksson. Marklund påstår att det är en sann historia. Men Antonsson går till källorna och finner att nästan allt är påhittat, antingen av Marklund eller av Mia Eriksson själv."

Liza Marklund är kolumnist i Sydsvenskans koncernkusin Expressen samt delägare av Piratförlaget.

Tonchi Percan

linnea.kihlstrom@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.