Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Sydsvenskan satsar på damsport

Publicerad: 10 November 2008, 08:24
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

Sydsvenskan går in som sponsor till damfotbollsklubben Ldb FC. Samtidigt planerar dotterbolaget Innovator ett livsstilsmagasin och sajt om mode, hälsa och sport riktat till kvinnor.


I dagarna blev det klart att forskningscentret World Village of Women Sports ska uppföras i Malmö. Bakom satsningen står företagaren Kent Widding Persson, som bland annat äger varumärket Ldb, som i sin tur är namnsponsor till Ldb FC, och Mårten Hedlund, vd på Ldb FC Marketing. I och med att Sydsvenskan går in som sponsor till Ldb FC engagerar sig tidningen också i World Village.

- För det första tror vi på projektet och en satsning på klubben och damidrott passar väl in hos Sydsvenskan. Det här kändes som en bra match när jag fick det presenterat för mig och dessutom har vi goda relationer med Kent Widding Persson och Mårten Hedlund, säger Johan Ståhl, koncernchef på Sydsvenskan.

Engagemangen i klubben består dels av en kontantsponsring och dessutom ska Sydsvenskan hjälpa till att marknadsföra laget. Avtalet är på två, men hur mycket pengar som Sydsvenskan går in med vill inte Johan Ståhl berätta, men säger att det är en "ansenlig summa".

- Vi hoppas att detta ska smitta av sig på andra företag i regionen. Sydsvenskan är helt kommersiella i våra beslut och vi tror att det är bra att förknippas med framgångsrika projekt.

Planerna på ett livsstilsmagasin är ännu i sin linda. Det ska produceras av Sydsvenskans dotterbolag Sydsvenskan Innovator, som gör kundfinansierade bilagor, på uppdrag av Ldb FC Marketing.

- Annonsavdelningen tittar just nu på förutsättningarna.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.