Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sydsvenskan drar ner med 70 tjänster

Publicerad: 8 maj 2002, 14:07
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:16

Sydsvenska Dagbladet ska spara 75 miljoner kronor under en treårsperiod. Hälften av pengarna ska komma från personalbesparingar på 70 personer. Ekonomichef Bert Svensson hoppas dock slippa uppsägningar.


- Som vi grovskissar just nu kommer cirka hälften av dem gå i pension under perioden. Sedan kommer vi förmodligen att erbjuda anställda någon form av avtalspension, säger han.

Vilka avdelningar som drabbas av tjänstebesparingarna är inte klart. Bert Svensson säger att företaget ska titta på alla slags tjänster.

Det är jakt på större vinst som lett fram till tidningens besparingar. Prognosen för 2002 är en vinst på 35 miljoner kronor, vilket av tidningsledningen anses vara för lite.

Sydsvenska Dagbladets mål är att sänka kostnaderna med totalt 75 miljoner kronor fram till och med 2004. Omförhandling av tryckavtal och besparingar på papper ska också bidra till besparingar.

- Sedan får vi titta över andra saker också, exempelvis hur vi upphandlar saker gemensamt inom Bonnierkoncernen. Vi kan också komma att se över samarbeten vad gäller tekniska lösningar inom koncernen.

Sydsvenska Dagbladet har tappat cirka 10 procent totalt i intäkter till och med april i år jämfört med samma period föregående år. Annonsförsäljningen har gått ner med 13 procent samma period. Sydsvenska Dagbladet sparade även förra året, då 30 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev