Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SVTs webb-tv ger Radiotjänst miljardintäkt

Publicerad: 6 Februari 2009, 06:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:22

SVT planerar att sända ut sina kanaler på webben - och förvandlar med det allas datorer till tv-mottagare. Det kan ge Radiotjänst nya licensintäkter på uppåt 1 miljard kronor.


- Visst kan jag se det orimliga i att apparatur som inte är avsedd att användas för tv-tittande blir licenspliktig. Därför finns redan i dag ett undantag för utrustning som inte kan användas för att ta emot tv-sändningar, säger Anna Pettersson, Radiotjänsts vd.

Exakt hur undantaget ska tillämpas är dock inte klart.

- Vi arbetar med det just när det gäller datorer, företagen ska inte behöva betala tv-avgift för utrustning som enbart används för annat än tv-tittande, säger Anna Pettersson.

SVTs webbsatsning innebär ingen förändring för hushåll som betalar tv-avgift. Det är framför allt företagen som berörs. Eftersom företag måste betala licens för var tionde tv-mottagare, skulle de 5 miljoner datorer på svenska företag resultera i 500 000 nya licenser, skriver Computer Sweden. Det ger licensintäkter på omkring 1 miljard kronor.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.