Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SVTs uppsägningsmejl till medarbetarna

Publicerad: 4 Maj 2008, 21:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

Statens tv-bolag SVT ska spara 250 miljoner årligen från nästa år. 400 personer ska få sparken eller sluta på egen hand. Och allvaret börjar redan nu på tisdag. Dagens Media har mejlet till personalen.


"Går du och funderar på risken att eventuellt bli uppsagd?Eller funderar du på erbjudandet om att sluta på företaget genom Frivillighetspaketet? Ta då chansen och kom och lyssna på vad Trygghetsrådet kan erbjuda dig för hjälp och stöd i SVTs omställningsprocess".

Så inleds mejlet som SVTs medarbetare fick ta del av. De blev via mejlet inbjudna till ett möte på tisdag 6 maj klockan 15.00-16.00 i "Vinterträdgården".

Där möter Trygghetsrådets rådgivare upp för "förutsättninglösa, anonyma och individuella rådgivningssamtal".

Mejlet är undertecknat "Trygghetsrådet och Dag Strömqvist". Sistnämnda kallar sig "Samordningsansvarig för TRR i SVT:s omställningsprocess 2008-2009".

Medarbetare som väljer att sluta frivilligt och har jobbat inom företaget över tio år får en årslön som avgångsvederlag. SVT lockar också med en snabbhetspremie. De som beslutar sig att sluta före den 15 maj får 30.000 kronor i snabbhetspremie och före sista maj 15.000 kronor. Ansökningstiden går ut den 15 juni.

Tonchi Percan

linnea.kihlstrom@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.