Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SVTs Rapport-chef: "Härligtatt TV4 försöker efterapa oss"

Publicerad: 15 April 2008, 07:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Morgan Olofsson, chef för Rapport, tycker att TV4s lansering av Nyhetskanalen.se bevisar att SVT är en nyhetsledande aktör som konkurrenten försöker efterapa.


SVT har tidigare berättat att de ska starta nyhetssajten Play Rapport, med Claes Elfsberg som ankare. Idag startade TV4 konkurrenten Nyhetskanalen.se framför näsan på SVT och Rapport.

Det bekymrar inte Morgan Olofsson.

- Jag tycker att det är jättehärligt att TV4, när vi med buller och bång berättar att vi ska göra något, inser att vi är på rätt väg och att de försöker efterapa oss, säger han, och fortsätter:

- Det känns jätteskönt att vi är nyhetsledande - om än inte att komma ut först, men att komma på idén, som vi berättade om vid årsskiftet.

Morgan Olofsson har inte studerat TV4s Nyhetskanalen.se i detalj, men hans spontana intryck är att det verkar som om TV4 "bara lägger ut sina tv-sändningar".

- Play Rapport kommer att handla om att vi gör inslag speciellt för webben. Det blir ett unikare material.

Hur ser du på att TV4 nu får ett litet försprång?

- Det oroar mig inte. Det hade varit värre om det var mer än en vecka. TV4 säger att de är först - då kan vi hoppas på att vi kommer att vara störst.

Hur går det med arbetet med Play Rapport?

- Det går jättebra. Det är en stor entusiasm, och vi inser att det här är en del av framtiden, kombinerat med de starka tv-sändningar vi har. 19.30 är ojämförligt Sveriges största nyhetsprogram och vi har text-tv som är Sveriges största nyhetsmedium.

Har ni bestämt datum för premiären?

- Vi sätter igång när våra gurus på marknadsföring säger att vi ska sätta igång.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.