Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SVTs programdirektör slår tillbaka mot kritikerna

Publicerad: 12 Maj 2008, 09:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

SVT har fått hård kritik för sitt beslut att sända Engla Höglunds begravning. "Personer har försökt att misstänkliggöra våra syften", säger SVTs programdirektör Jan Axelsson.


Några av dem som i hårda ordalag har kritiserat SVT är Göran Rosenberg, Cecilia Wikström, Mikael Olsson och Björn Ranelid.

Jan Axelsson var medveten om att sändningen var kontroversiell. Men han hade inte räknat med att kritiken skulle ta den form som den gjorde.

- Vi underskattade att man från vissa håll försökte misstänkliggöra våra syften, men de som hävdade att vi gjorde det här för sensation och spekulation har fått helt på skam, säger Jan Axelsson, och fortsätter:

- Vår sändning visade att vi på hanterade en viktig fråga på ett ansvarsfullt sätt. Vi har visat att det inte fanns något av sensation och spekulation i vårt motiv.

Som Dagens Media tidigare har berättat tittade 365.000 på sändningen, som ägde rum på dagen på lördagen.

- Vi hade inte satt några prognoser på tittandet. Men jag hade personligen kanske tänkt att det skulle vara åt det hållet, fast kanske lite lägre.

SVT betraktade aldrig sändningen som ett stort, publikt evenemang.

- Syftet har varit att ge dem som har följt fallet möjlighet att se begravningen. Ämnet är seriöst och ställer krav på stort intresse och engagemang.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.