Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SVTs Kontraktet rycker närmare

Publicerad: 16 April 2002, 06:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:16

SVT och Jarowskij har startat produktionen av den nya dramadokusåpan Kontraktet, som kan bli Robinsons efterträdare.


SVT och Jarowskij ska börja söka deltagare till produktionen och börja skriva manuset. SVT har dock inte fattat beslut om Kontraktet ska produceras fullt ut.

Först måste manus godkännas. Det görs i juni. Beslut om produktion fattas senast före hösten, säger Catarina Ohlsson, ansvarig för tv-försäljning på Jarowskij.

Sändningarna kan tidigast bli av under 2003.

- Tänkbara slotar (sändtider) är klockan 21.00 på torsdagar, fredagar eller lördagar.

Kontraktet är ett nytt format som bygger på att drama och dokusåpa kombineras. Tolv deltagare blir i sina vanliga liv utsatta för mystiska händelser. Kontraktet går sedan ut på att deltagarna tävlar om att lösa en gåta, antingen tillsammans eller i lag. Det krävs därför mycket research för att hitta tolv lämpliga deltagare.

- Tittarna ska lära känna vanliga människor i deras liv, på jobbet och privat. Deltagarna utsätts för märkliga händelser. Varken tittarna eller deltagarna vet om händelserna är en del av Kontraktet eller inte.

Varför heter programmet Kontraktet?

- Genom ett kontrakt avsäger sig deltagarna rätten till ett normalt liv och går med på att märkliga saker kan hända deras vanliga liv under en längre period.

Så vad får den som vinner?

- Det blir en stor summa pengar. Ju fler som är kvar när gåtan blir löst, desto mer pengar blir det, säger Catarina Ohlsson.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.