Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SVTs idrottsgala bröt mot sponsringsreglerna

Publicerad: 17 april 2002, 07:31
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:16

Granskningsnämnden fäller SVT för otillåten sponsring i samband med årets idrottsgala. Nämnden fäller också TV4s Bingolotto för otillåtet kommersiellt gynnande.


SVTs idrottsgala sponsrades bland annat av Svenska Spel. Enligt Granskningsnämnden kan dock inte evenemanget räknas som ett sportevenemang, vilka SVT tillåts sponsra. Nämnden ansöker därför hos Länsrätten om att SVT ska betala böter som motsvarar intäkterna från den otillåtna sponsringen.

- Vi har inte fått någon uppgift om hur mycket pengar det rör sig om, säger Eva Tetzell, handläggare på Granskningsnämnden.

TV4 fälls för att programmet Bingolotto visat två vinstpresentationsfilmer som var snarlika reklamfilmerna för produkterna. I tre fall har också namnet på leverantörerna av vinsterna nämnts, något som enligt nämnden "innebar en exponering av de aktuella företagen som inte kunde uppvägas av något informations- eller underhållningsintresse". Granskningsnämnden ska ansöka hos Länsrätten om att TV4 ska böta 500.000 kronor.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.