Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SVT24 sänder ungdomligt Rapport

Publicerad: 11 Januari 2007, 08:40
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:13

För att locka den yngre publiken sänder Rapport en ungdomligare variant av den traditionella nyhetssändningen i SVT24.


Sändningen blir en blandning av kultur, nöje, sport, ekonomi och Rapportnyheter som ska sändas klockan 21.30 till skillnad mot den vanliga sändningen som går klockan 19.30. Nyheterna ska vara korta och rappa och det ska finnas utrymme för fler överraskningar än i vanliga Rapport.

Sändningen ska bestå av tio minuter Rapport, fem minuter Sportnytt, tre minuter A-ekonomi och tio minuter Nöjesnytt. Som vanligt är det Rapports ankare Lisbeth Åkerman, Morgan Olofsson och Katarina Sandström som leder sändningarna. Men när det gäller Nöjesnytt så sköts det av programmets egna redaktion.

- Det är fortfarande Rapport. Tittarna får hela paketet från 19.30-sändningen, men ihopkokat till tio minuter. De yngre tittarna kan behöva en andra chans om man missat första sändningen, säger Geronimo Åkerlund, redaktör på Rapport.

Programmet får även en egen vinjett, men den ska ha en tydlig koppling till Rapport. Första sändningen blir på måndag 15 januari, programmet sänds måndag till fredag.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.