Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SVT: Vi är stolta över Halal-tv

Publicerad: 4 November 2008, 09:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

SVTs programserie Halal-tv har efter första visningen mottagit besk kritik från landets tv-recensenter. "Det handlar om felaktiga förväntningar. Vi är stolta och nöjda", säger Gunnar Hofverberg, projektledare på SVT.


Det har skrivits och pratats mycket om Halal-tv, redan innan det första avsnittet hade sänts. Gunnar Hofverberg är inte förvånad och menar att programupplägget inbjuder till debatt, vilket SVT ockå önskade. Han tror dock att debatten inför programmet kan vara en av anledningarna till den dåliga kritiken.

- Folk hade bildat sig en uppfattning om programmet som sedan inte stämde. Att döma av kritikerna hade de förväntat sig ett hårtslående islamistiska program som slår fast muslimska trosuppfattningar i en rad kontroversiella frågor, säger han.

Det har aldrig varit syftet med programmet, säger han.

- Vi vill visa de här tre tjejerna i samhället och deras syn på svenskheten. Sedan förstår jag inte kritiken att de inte håller måttet som programledare. De är varken journalister eller programledare utan våra huvudpersoner.

För att backa upp de tre huvudpersonerna har SVT satt upp en redaktion för att sköta den journalistiska biten.

- Carl Hamilton kom ju med uppfattningen att det var vita, kristna medelålders män som skjutit fram de här tre tjejerna. Det stämmer inte. Det är en synnerligen blandad redaktion som jobbar med programmet.

Programmet sågs av 295.000 tittare enligt MMS. Kommentar?

- Det ligger i linje med våra föväntningar.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.