Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SVT startar barnkanal

Publicerad: 29 maj 2002, 14:47
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:15

SVT startar en digital kanal för barn, utökar sport- och nyhetssändningarna i SVT24 och "föryngrar" utbudet i SVT2. De nyheterna presenterade vd Christina Jutterström i dag.


Digitaltv-kanalen för barn ska "erbjuda ett tydligt alternativ till barnprogrammen i de kommersiella kanalerna", och bland annat bygga på interaktivitet med tittarna i olika former.

- Anledningen att vi gör det här är att vi jobbar hårt för en digital allemansrätt, vi vill att alla ska få tillgång till det digitala nätet. Och då vill vi ha ett atttraktivt utbud, säger Christina Jutterström till Dagens Media.

Förändringarna i digitala SVT24 kommer att märkas redan i höst då programutbudet "utökas kraftigt". Kanalen ska sända sju dagar i veckan istället för dagens fem, med tonvikten på nyheter och sport, men även samhällsprogram kommer att rymmas i tablån.

SVT2 ska "föryngras" efter nyår, något som bland annat en nyproducerad talkshow ska bidra med. Kanalens utbud ska också "fördjupas" med block av aktualitetsprogram under sena kvällar.

- Vi har varit för dåliga på att nå yngre målgrupper. Vi vill skapa ett programutbud som ligger rätt i tiden och är attraktivt för dem, säger Christina Jutterström.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev