Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SVT: Scherman är inte trovärdig i sin kritik

Publicerad: 12 Februari 2008, 12:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

Helga Baagøe, informationsdirektör på SVT reagerar stark på TV4-vdn Jan Schermans debattinlägg i dagens GP. "Med de vinsterna TV4 gör förstår jag inte varför han är så upprörd", säger hon till Dagens Media.


- Att SVT skulle ha smygsponsring är en väldigt tråkig gammal myt som upprepas igen och igen av kommersiella aktörer och av Anders Ericson på Sveriges Annonsörer. Han framhärdar med en dåres envishet men jag säger till Scherman som jag brukar säga till Ericson att anmäla oss då så får vi det prövat, säger Helga Baagøe.

Hon säger att Jan Scherman inte är trovärdig i sin kritik eftersom SVT aldrig har blivit fällda för brott mot reklamreglerna medan TV4 å andra sidan har dragit på sig ett stort antal fällningar.

- Jag förstår faktiskt inte varför han är så upprörd med tanke på de enorma vinster han generar till ägarna och alla de ögonpar han levererar till annonsörerna. Det är ju han syfte och uppdrag men SVT har ett annorlunda syfte så varför kan inte han unna oss möjligheten att utvecklas?

Hon fortsätter:

- Kanske kan hans upprördhet ha något att göra med att trots de stora vinsterna så har inte TV4 lyckats speciellt bra hos publiken. Av de 100 mest populära programmen så har TV4 bara 19 mot SVTs 81. Det kan vara en anledning.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.