Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SVT firade Riket med smuggelsprit

Publicerad: 11 November 2008, 10:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:36

På arbetstid smugglade SVT-anställda hundratals liter öl, vin och sprit till personalfesten. Nu döms fem av dem till dagsböter.


DN.se rapporterar om SVT-Malmös spritfest som slutade med dagsböter för fem av totalt sex anställda.

Enligt tidningen beordrades ett antal anställda att ta tjänstebilen till Tyskland för att köpa dricka till en personalfest i samband med en förhandsvisning av Riket, som skedde i slutat av 2005.

Budgeten för personalfesten ska ha legat på 40.000 kronor. I Tyskland köptes 93 liter vin, 103 liter öl och 17,4 liter sprit.

Samtliga av de sex åtalade SVT-anställda förnekade i rätten att de hade gjort något brottsligt. Alla utom en bekräftade dock att de hade deltagit i planeringen av spritsmugglingen från Tyskland.

Enligt DN.se bedömde tingsrätten att spritköpet inta kan ha varit för bruk eftersom att "de införda varorna köptes för att användas vid en större tillställning, utan någon som helst koppling till någon enskilds egna personliga bruk, talat i stället för att införseln är att bedöma som kommersiell".

De fem anställda döms därför till dagsböter för smuggling.

Dagens Media har sökt SVTs kommunikationsdirektör Helga Baagøe.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.