Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SVT: "Det är nonsens"

Publicerad: 4 juni 2009, 07:10
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

SVT:s sponsringschef Rolf Porsborn slår tillbaka mot mot TV4 och Dagens Medias chefredaktör Fredrik Svedjetun. "Vårt säljbolag använder sig av samma metoder som alla andra".


I dag, torsdag, lämnar regeringen Public service-propositionen. I den föreslås bland annat att SVT:s möjligheter till att sända sponsrade program ska begränsas till maximalt 20 om året.

- Vi använder sponsring för att kunna finansiera de allra dyraste rättigheterna. Det här ger oss möjligheten att kunna välja de 20 mest attraktiva evenemangen och det är väl bra, säger Rolf Porsborn.

SVT har fått kritik för sina försäljningsmetoder, bland annat för att ni jämför er med Ryanair. Vad är din kommentar?

- Det där med Ryanair är väl en detalj som jag mycket väl kan undvara mig. Men i övrigt så försöker vårt säljbolag uppträda mot kund som alla andra på marknaden. Att ta ut kunder på säljevent gör till exempel TV4 också, vi har ju till och med arrangerat sådana ihop.

Ni anklagas för prisdumpning.

- Vi kan inte dumpa priser mot en aktör som är 100 gånger större . Vår intäkt är i storleksordningen 30 miljoner kronor om året. Med det dumpar du ingen marknad, det är nonsens att säga det.

Många mediebolag som endast har reklamförsäljning som intäkt upplever nu dåliga tider. Har du någon förståelse för dem som är kritiska mot att ni, som är mer konjunkturoberoende, jagar samma pengar?

- Nej, jag tycker inte det. Är det högkonjunktur har de kommersiella bolagen fördel. Det är gungor och karuseller och jämnar ut sig över tiden. Visst är vi mindre konjunkturkänsliga men det ligger i sakens natur.

SVT:s säljbolag är Morespace.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.