Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SVT bantar - text-tv i fara

Publicerad: 18 Augusti 2008, 09:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

SVT ska spara på avdelningen för nyheter och samhälle. Oro finns för att Sveriges störta nyhetsmedium, text-tv, inte länge kommer att uppdateras under nätterna.


Sveriges Television, SVT, har precis inlett MBL-förhandlingar för delar av personalen på avdelningen för nyheter och samhälle.

Enligt uppgifter till Dagens Media ska de nio tjänster som jobbar med text-tv bantas ner till sex tjänster. Detta skulle innebära att den nattjänst som har hand om text-tv skulle försvinna och att text-tv inte länge ska bemannas mellan 23-06.

- Tjänsteneddragningar ska göras, vi sitter just nu och tittar på hur det blir. Vi har precis inlett MBL-förhandlingar och ingenting är klart i dagsläget, säger Per Yng, enhetschef för Nyheter och samhälle på SVT.

Han tillbakavisar att text-tv ska stängas ner under nätterna.

- Vi kommer inte att stänga på nätterna, det här handlar mer om en diskussion om vem som ska göra vad och hur resurserna ska disponeras. Hur som helst kommer inga förändringar ske i höst utan det handlar om nästa år, säger Per Yng.

Medarbetare på SVT har visat missnöje över att ledningen inte svarat på de frågor som tidigare uppkommit om bemanningen. Per Yng, Rapportchefen Morgan Olofsson och SVTs vd Eva Hamilton ska enligt uppgift ignorerat ett undrande brev som skickats till dem.

- Vi har haft en kommunikation men det har varit semestrar och sommar. Nu ska vi ha ett möte direkt med webb och text-tv, säger Per Yng.

Han ser text-tv som en viktig kanal och tror inte att webben kommer ta över uppgifterna.

- Webb och text-tv flyter ihop allt mer men text-tv är otroligt viktig för oss. Det är där vi har de snabbaste nyhetsuppdateringarna. Nu ökar tittandet igen och det är många ungdomar som använder text-tv.

SVTs text-tv har cirka två miljoner unika tittare varje dag.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.