Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Sveriges Tidskrifter sparkar ut Disajn

Publicerad: 28 November 2008, 08:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

Branschorganisationen Sveriges Tidskrifter vill utesluta Konstvärlden & Disajn eftersom de vägrar att TS-ansluta sig. "Det är ingenting man tycker är kul", säger Sveriges Tidskrifters vd Lars Strandberg.


Tidningen Konstvärlden & Disajn vill inte ansluta sig till TS. Sveriges Tidskrifter vill nu sparka ut tidningen från föreningen.- Det är förslag till vår styrelse som ska tas upp nästa vecka. De vill inte TS-kontrolleras. De har hållit på många år och säga att de ska göra det. Vi har krav på det. Man kan slira lite på något år men de har vägrat konsekvent, säger Lars Strandberg, vd på Sveriges Tidskrifter.

Hur vanligt är det?

- Det är väldigt ovanligt. Några har blivit uteslutna för att inte ha betalat medlemsavgiften och sedan finns det tidningar som lämnar eftersom de inte vill TS-ansluta sig. Men det är sällan vi utesluter tidningar och det är ingenting man tycker är kul.

Göran Hellström är chefredaktör och ansvarig utgivare på Disajn.

- Det där får du ta med vår förlagschef, säger han.

Enligt sin sajt har Konstvärlden & Disajn en upplaga på 25.000 exemplar. Den senaste Orvesto-undersökningen som tidningen deltog i, 2006:2, visar en räckvidd på 43.000.

Dagens Media har sökt IPGs förlagschef Jens Christansen.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.