Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Sveriges Annonsörer tar jurist från TV4

Publicerad: 12 Augusti 2008, 05:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Tobias Eltell, bolagsjurist på TV4, är ny förbundsjurist på Sveriges Annonsörer efter Jan Fager.


- Min första uppgift är att se till att pusselbitarna kring reklamombudsmannen faller på plats. Det är fortfarande en bit kvar vad gäller finansiering, men gensvaret hos medlemmarna är stort, säger Tobias Eltell.

Utöver sjösättandet av reklamombudsmannen blir Tobias Eltells främsta uppgift att bistå medlemmarna med råd och undervisning. - Jag ska jobba med den gamla käpphästen att göra annonsörer till riktigt bra reklamköpare, med koll på lagar och rättigheter. Dessutom kommer jag, tillsammans med vd Anders Ericsson, att föra fram annonsörernas budskap och ta del i den politiska debatten.

Han kommer senast från TV4 där han var bolagsjurist.

- Jag går inte från TV4 utan till Sveriges Annonsörer. Erbjudandet från Sveriges Annonsörer var mer attraktivt vad gäller villkor och arbetssituation. Som ensam jurist i förbundet får jag större möjlighet att bygga min egen plattform och lägga upp juridiken själv, vilket jag uppskattar.

Jan Fager lämnade Sveriges Annonsörer efter sommaren för att bli ny vd för Sveriges Marknadsförbund.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.