Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge sjukskriven

Publicerad: 8 Oktober 2015, 06:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:26

Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge sjukskriver sig, rapporterar Expressen.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Henrik Vinge tog klivet upp till rollen som presschef för Sverigedemokraterna i mars i år. Han tog över efter att Martin Kinnunen lämnat tjänsten för att fokusera på sitt arbete som riksdagsledamot.

I Sverigedemokraternas annons hymlade partiet inte med att jobbet som presschef innebär en utsatt position.

”Vi erbjuder en fantastisk möjlighet till långa och tuffa dagar, en stressig och turbulent arbetsmiljö. Ingen dag är den andra lik, oregelbundna arbetstider och periodvis ett riktigt högt och spännande tempo", skrev SD i annonsen.

Sverigedemokraternas sajt uppger partiet nu att Henrik Vinge är ”tjänstledig”. Expressen rapporterar dock att Henrik Vinge har sjukskrivit sig. Initialt handlar det om en period på två veckor.

– Henrik är sjukskriven och han är det till den 23 oktober som det ser ut just nu. Det kan komma att ändras, säger Christian Krappedal, pressassistent hos Sverigedemokraterna till Expressen.

Han vill inte berätta vad anledningen till sjukskrivningen är.

– Henriks sjukskrivning kan bero på flera olika saker, vad det beror på vill jag inte spekulera i, utan låta Henrik svara på i första hand, säger Christian Krappedal till Expressen.

Expressen har sökt Henrik Vinge, utan resultat.

Dagens Media berättade nyligen om Henrik Vinges utbrott på Facebook, som kom efter att en SD-politiker efterlyst att någon skulle ”ställa sig på Öresundsbron med en kulspruta”. Det var en kommentar till den stora flyktingströmmen till Sverige.

Henrik Vinge skrev ett långt inlägg på Facebook där han konstaterade att partikamraters korkade och rasistiska Facebookuppdateringar tog mycket kraft från pressavdelningen som får till uppgift att hantera den negativa publiciteten.

– Jag ville egentligen bara belysa problemet med hur mycket tid detta tar. Oftast är det vanliga människor som blir en del av vårt parti och de förstår inte alltid hur sociala medier fungerar, sade Henrik Vinge till Dagens Media.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson gjorde under våren comeback i offentligheten efter en sjukskrivning för utbrändhet efter riksdagsvalet hösten 2014.

Dagens Media har sökt Henrik Vinge.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.