Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Svenskt modemärke blixtbytte namn efter bråk med Head

Publicerad: 1 Augusti 2008, 13:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Sportmärket Head gillade inte den svenska nykomlingen Headthings namn. Efter påtryckningar från Heads jurister valde Headthing att byta namn till Svensk Fashion - bara några dagar före en stor lansering under Copenhagen Fashion Week.


Headthing blev Svensk Fashion efter påtryckningar från Head. Märket Headthing har funnits sedan 2006, och har fram till nu varit helt inriktat på accessoarer.

Inför Copenhagen Fashion Week i Köpenhamn den 6-10 augusti hade Headthing utökat sitt sortiment till att även innehålla närproducerade kläder.

Men Headthing, som skulle lansera vår- och sommarkollektionen 2009 i Köpenhamn, tvingades för bara några dagar sedan byta namn till Svensk Fashion.

- Allt tryckmaterial, loggan och hemsidan fick göras om. Så det har varit väldigt stressigt och mycket extrajobb, säger Diana Svensk, ansvarig utgivare på Svensk Fashion, till Dagens Media.

Headthing hade registrerat sitt varumärke hos PRV. Ett par månader senare blev de kontaktade av Heads jurist som krävde att de skulle byta namn.

- Vi har tjafsat lite fram och tillbaka, men sedan beslutade vi att vi inte vill riskera att lansera varor som vi sedan var tvungna att dra tillbaka. Det är klart att man kan ta fajten, men det kändes inte som om det var värt det, säger Diana Svensk.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.