Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Svenskt bolag lägger beslag på Manchester United-rättigheter

Publicerad: 16 Maj 2008, 13:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Det svenska rättighetsbolaget IEC in sports har förvärvat rättigheterna till Manchester Uniteds matcher i fotbollsturneringen Vodacom Challenge, som går i Sydafrika i sommar. Vd Jonas Persson hoppas att de svenska sportkanalerna ska nappa.


Det är andra året i rad som IEC in Sports köper rättigheterna till turneringen. Förra året gick den i Asien. Då såldes matcherna vidare till ett 20-tal tv-bolag, främst i Asien. Affärerna omsatte mellan 5 och 10 miljoner kronor. Men nu hoppas Jonas Persson på att kunna loccka svenska tv-bolag.

- Förra året var de nordiska bolagen svårflörtade på grund av tidskillnaden till Asien. Nu ligger vi i rätt tidszon. Dessutom vann ju United Premier League och har förhoppningsvis ett par-tre nyförvärv med sig, säger Jonas Persson.

Har ni redan börjat förhandla med svenska bolag?

- Det kan man säga.

Asien, Mellanöstern och Östeuropa är andra marknader med troliga köpare, säger han.

Turneringen spelas mellan den 19 och 26 juli. Förutom Manchester United deltar de sydafrikanska lagen Orlando Pirates och Kaizer Chiefs.

- Det är ett bra sätt att leda in publiken i Premier League som börjar tre veckor senare. Eller så resonerar man tvärtom, att det är en trevlig möjlighet att visa ett Premier League-lag även om det inte är säsong, säger Jonas Persson.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.