Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Svenskmaffia.se hackad

Publicerad: 7 April 2008, 06:25
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:53

I fredagskväll blev Svenskmaffia.se, sajten till boken med samma namn, hackad. Något känsligt material ska dock inte har funnits på sajten.


-Det har inte funnits något att stjäla, källmaterial och liknande har givetvis inte förvarats på nätet, säger Matti Larsson, ansvarig utgivare för sajten och en av författarna till boken.

Den hackade sajten tömdes helt på innehåll och fick istället ett lila hjärta på framsidan och texten You have been hacked. Några hot ska inte ha framförts till personerna bakom boken.

Boken är en kartläggning av organiserad brottslighet i Sverige och antalet personer som kan ogilla boken är därmed stort.

-Det är ingen som sagt att de ska hacka sajten och vi vet inte vem som kan tänkas ligga bakom. Men någon har varit djälvligt upprörd över rapporteringen helt enkelt.

Flera mediaföretag har den senaste tiden blivit hackade och uppgifter om lösenord och epost har snabbt spridit sig på nätet. Enligt Matti Larsson ska inga uppgifter från Svenskmaffia.se ha dykt upp någon annanstans på nätet. Sajten var återigen uppe på lördagskvällen.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.