Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Svenskar bygger kreativt Youtube

Publicerad: 20 Maj 2008, 09:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Svenska Fi, tidigare Fantasy Interactive, har i dagarna lanserat FWA Theater, en videotjänst till The Favourite website awards. Nästa steg är att få fler kunder att nappa på videoplattformen.


Svenska webb- och utvecklingsbyrån Fi första kund till videoplattform FiV är är den prestigefyllda tävlingssajten Thefwa.com som nu utökar betygsättningen av sajter till att även röra rörligt material.

- Rob Ford som står bakom sajten ville skapa en professionell samlingsplats där kreatörer kan skicka in videomaterial, animationer och reklamfilmer. Till att börja med kommer det som under lång tid skickats in till honom synas på sajten, säger Åsa Lundkvist, pr-ansvarig på Fi i Stockholm.

Förhoppningen är att FWA Theater ska bli en mer professionellt inriktad sajt än till exempel Youtube. Vem som helst kommer inte heller kunna lägga upp material på sajten utan processen är samma som på FWA där en bedömning sker innan bidragen presenteras på sajten.

För Fi är det här första kunden som använder videoplattoformen FiV.

- Plattformen vänder sig till både större och mindre kunder som har behov av att distribuera videomaterial. Det vi gör är att förutom tekniken också fokusera på design och gränssnitt, säger Åsa Lundkvist.

Förhoppningen är att börja arbetet med nästa videokund under sommaren.

The Favourite website awards har flera svenska byråer på sin topplista över flest antal vunna priser. Fantasy Interactive själva har vunnit 25 utmärkelser, lika många har North Kingdom och Forsman & Bodenfors vunnit. Farfar har vunnit 15 priser.

FWA Theater finns på www.fwatheater.com. FWA finns på www.thefwa.com.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.