Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Svenska Spel storsatsar på direktsänd sport

Publicerad: 7 maj 2009, 07:39
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

Svenska Spel ska sända över 3.500 live-streamade fotbolls-, basket och tennismatcher under 2009. Det blir möjligt efter ett antal mellan speljätten och IEC in Sports.


Avtalet ger Svenska Spel har rätt att visa matcher från bland annat italienska Serie A, VM-kvalmatcher i fotboll, UEFA Cup-matcher, Championship League 1 och 2, ett flertal europeiska fotbollsligor, Carling Cup samt sydamerikansk och asiatisk fotboll. Även ATP- och WTA-tennis samt internationell basket och volleyboll ingår.

- Vi började jobba med direktsändningar på bettingsajter i slutet av 2006 och de privata aktörerna hoppade på relativt tidigt. Vi har haft en dialog med Svenska Spel sedan i höstas, säger Jonas Persson, vd och grundare av IEC in Sports.

Enligt IEC in Sports är även Svenska Spels motsvarigheter i Danmark och Finland delaktiga i projektet och kommer också att börja livestreama matcher på sina hemsidor.

- När även de finska och danska statliga spelbolagen hoppade på uppstod en samsyn om detta. Svenska Spel valde då att teckna avtal, säger Jonas Persson.

Han tror dock inte att Svenska Spels sportsändningar kommer att konkurrera med de traditionella tv-kanalerna.

- Det är två olika målgrupper. De som tittar på tradtionell tv är oftast intresserade av själva sporten, medan de som tittar på livestreamat innehåll på bettingsajter är mer intresserade av själva spelet. Erfarenheter från till exempel England visar att bettingsajternas streamade innehåll fungerar mer som ett komplement.

Avtalet gäller året ut, och har option på förlängning. Jonas Persson vill inte kommentera vad avtalet är värt.

När sändningarna börjar är ännu inte helt klart. Men Svenska Spel hoppas "inom en snar framtid kunna erbjuda både svenska och internationella livestreamade matcher dagligen", enligt ett pressmeddelande.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.