Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Svenska Spel stämmer Ladbrokes

Publicerad: 8 Maj 2008, 13:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

Nu står det klart att Svenska Spel väljer att stämma konkurrenten Ladbrokes för brott mot marknadsföringslagen. Ladbrokes vd Lasse Dilschmann slår tillbaka:- Det är ett typiskt agerande från ett monopol - man är bufflig, tar sig friheter och tror sig kunna vinna genom att skramla med vapen, säger han till Dagens Media.


Svenska Spel har reagerat kraftfullt mot att Ladbrokes använder devisen "svenska spel - engelska odds" i sin marknadsföring.

Svenska Spel har också reagerat på att Ladbrokes i sin reklamfilm använder en figur som påminner om Svenska Spels logotyp, i form av en urklippt pappersgubbe.

Nu har Svenska Spel lämnat in en stämningsansökan mot Ladbrokes i marknadsdomstolen.

Ladbrokes har redan valt att plocka bort logotypen som Svenska Spel har kritiserat. I ett pressmeddelande, som osar ilska, säger Svenska Spels informationsdirektör Andreas Jansson:

- Att man gör detta är ett tydligt bevis på att man inser att man gjort sig skyldig till ett lagbrott. I övrigt kan jag faktiskt inte förstå vad som har tagit åt Ladbrokes i Sverige.

Andreas Jansson fortsätter:

- Tidigare har jag uppfattat bolaget som en vass, påläst debattör - den främsta av de utländska spelbolagen - som alltid använt schyssta metoder. Nuförtiden ägnar man sig istället åt att kränka andra bolags rättigheter.

Ladbrokes vd Lasse Dilschmann tillbakavisar bestämt att Ladbrokes skulle ha insett att bolaget har gjort sig skyldig till lagbrott.

- Den påstådda likheten med deras logotyp är inte ett lagbrott på något sätt. Däremot tycker vi att det är onödigt att använda den om de är inne på att det kan ske en förväxling. Vi är ett företag som har funnits i 120 år och skulle inte behöva snylta på deras renommé. Därför valde vi att redigera om den biten.

Om Svenska Spels stämningsansökan säger Lasse Dilschmann:

- Vi tittar nu på Svenska Spels sakframställan och ska ta ställning till den.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.