Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Svenska Spel rustar för rättsprocess

Publicerad: 19 april 2002, 12:40
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:16

Svenska Spel har gett en advokatbyrå i uppdrag att se över hur de utländska speljättarnas inträde på den svenska marknaden ska kunna stoppas. Byrån ser goda möjligheter att driva en process mot konkurrenterna, bland annat för brott mot marknadsföringslagen.


Det är advokatbyrån Mannheimer Swartling som gjort en utredning om möjligheterna att sätta dit Svenska Spels konkurrenter Unibet och Ladbrokes i rättssalen. I promemorian slår advokatbyrån fast att Svenska Spel på goda grunder kan driva process mot konkurrenterna för brott mot både marknadsföringslagen och lotterilagen.

"Enligt vår bedömning kan...den del av de utländska spelbolagens verksamhet som är riktad mot svenska konsumenter angripas med stöd av marknadsföringslagen (otillbörlig/vilseledande etc marknadsföring)...samt med stöd av främjanderegleringen i lotterilagen", skriver advokatbyrån i promemorian.

- Vi är beredda på en process. Jag har själva läst promemorian och förutom stavfelen upptäckt fem-sex fel på varje sida. Vi gör allt enligt regelboken, säger Douglas Roos, vd för Ladbrokes.

Douglas Roos reagerar också på att Svenska Spel driver frågan.

- En rättsprocess borde staten driva, inte Svenska Spel, säger han.

Pontus Lesse, vd för Unibet, ser inte heller en eventuell rättprocess som ett stort problem.

- Vi tycker inte att vi har gjort något fel, det är vår utgångspunkt, säger han.

Svenska Spels marknadsavdelning är trots att frågan inte är rättsligt avgjord beredda på en ny konkurrenssituation i framtiden.

- Vi på marknadsavdelningen vänder oss mot att Unibet har drivit en kampanj där de talar illa om oss. Men i övrigt välkomnar vi konkurrens som är schysst, säger Anders Frigren, marknadschef på Svenska Spel sportspel.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.