Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Svenska Spel riskerar vite för Expressenannons

Publicerad: 18 Februari 2009, 06:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

Svenska Spel hävdade i en annons att läsaren kunde få Expressens dvd-film gratis via spelbolagets sajt. Det gillar inte Konsumentombudsmannen.


I Expressens annonsbilaga för tidningens dvd-serie "Morden i Midsommer" fanns bland annat rubriken "Så här får du nästa Midsommerfilm gratis!", med Svenska Spel som avsändare.

Erbjudandet gällde alla nya kunder som registrerade sig på Svenskaspel.se och lade ett spel.

Formuleringen strider enligt Konsumentombudsmannen, KO, mot marknadsföringslagen

"Av punkt 20 i tillkännagivande (2008:487) med anledning av marknadsföringslagen (2008:486), den s.k. svarta listan, framgår bl.a. att en affärsmetod är under alla omständigheter otillbörlig om produkten beskrivs som "gratis" eller liknande och konsumenten måste betala annat än den oundvikliga kostnaden för att svara på affärsmetoden och hämta eller betala för leverans av produkten", skriver KO.

KO begär nu att Svenska Spel ska inkomma med ett yttrande i frågan och påpekar att brott mot ovan nämnda regel kan leda till vite om saken prövas i Marknadsdomstolen.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.