Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Svenska Postkodlotteriet: "Vi vill komma bort från domedagsretoriken"

Publicerad: 13 Februari 2009, 14:46
Uppdaterad: 8 December 2015, 21:14

Fyra frågor till... Anna Engstrand, pressekreterare på Postkodlotteriet, som övertalat Bill Clinton och Tony Blair att tala på deras event.


Ämnen i artikeln:

Postkodlotteriet

Den 1 april samlas politiker, makthavare från näringslivet och andra inbjudna i Stadshuset för att lyssna till tal av USA:s ex-president Bill Clinton, Storbritanniens före detta premiärminister Tony Blair samt Nobelpristagaren Wangari Maathai. Ämnet är klimatfrågan och arrangörer är Svenska Postkodlotteriet.

Anna Engstrand är pressekreterare på Svenska Postkodlotteriet.

Varför gör ni detta?

- Vi tar ställning i klimatfrågan. Vi vill komma bort från domedagsretoriken och visa att det finns lösningar på klimatkrisen. Därför har vi bjudit in tre aktörer som på olika sätt jobbar aktivt i den frågan.

Hur fick ni dem att ställa upp?

- Vi har en långvarig relation med Bill Clinton. Han är en av våra ambassadörer, kan man säga, han tycker att lotteriet är en bra affärsidé. Honom har vi kunnat bjuda in tack vare vår personliga relation till honom. De andra har blivit intresserade efter att de hörde vad det handlade om.

Hur mycket fick ni betala?

- De ställer upp helt gratis.

Och det är inte ett aprilskämt?

- Nej, det är det inte.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

Postkodlotteriet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.