Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Svenska Dagbladet halverar förlusten

Publicerad: 13 maj 2002, 13:48
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:15

Svenska Dagbladet redovisar ett rörelseresultat på -15 miljoner kronor första kvartalet i år (-28). Jämfört med i fjol har tidningen minskat förlusten med nära hälften. Tidningen har samma period tappat 17 procent i annonsintäkter.


- Vi har ett kostnadsprogram som ska minska kostnaderna med 200 miljoner kronor. Vi ser att vi kommer att lyckas med det, vi är redan nere på den lägre kostnadsnivån, säger vd Gunnar Strömblad.

Enlig honom visar kvartalsrapporten att Svenska Dagbladet står stadigare idag än för bara sex månader sedan.

- Vi har en positiv upplageutveckling, framför allt i Stockholm, och vi visar att vi kan sänka kostnaderna. Det enda som återstår är en bättre annonskonjunktur och den förfogar vi inte över.

De kostnadsbeparingar Gunnar Strömblad hänvisar till är personalminskningar som fått genomslag under första kvartalet i år, att tidningen sparat pengar genom att förändra utbärningen i glesbygd och en kraftigt minskad internetredaktion. Internetavdelningen genererar nu enligt Gunnar Strömblad mer intäkter än kostnader.

Svenska Dagbladets papperstidning har ökat med 10.900 i upplaga i Stockholm jämfört med samma period 2001. Upplagan för hela landet har under perioden ökat med 4.500 exemplar till 184.200 exemplar. Intäkterna från upplagan blev ändå minde än föregående år: 81 miljoner kronor (84).

De totala driftskostnaderna för Svenska Dagbladet uppgick under första kvartalet i år till 211 miljoner kronor, vilket är en minskning med 35 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev