Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Svenska Bild vill ta 20 procent av marknaden

Publicerad: 25 Februari 2008, 12:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:56

I dag slår bildbyrån Svenska Bild upp portarna. Målet är att ta 20 procent av marknaden.


Byrån levererar nyhetsbilder från Sverige genom ett nätverk av fotografer, och tar också emot beställningar. Svenska Bild har också avtal med Bildbyrån och kan därmed leverera sportbilder. Utlandsbilderna levereras av All over press.

- Vi har märkt att det finns ett behov helt enkelt. Många tidningar som vi har varit i kontakt med har sagt att det behövs ett alternativ, både när det gäller bild och priser, säger Gunnar Seijbold, vd på Svenska Bild.

Bildbyrån ägs av Gunnar Seijbold (31 procent), Gustav Mårtensson (20 procent), Mats Fogeman (20 procent), övriga ägare är Bengt Hebel, Lars G Öhlund och Andreas Hassellöf.

Målet är att ta en marknadsandel på 20 procent. Gunnar Seijbold siktar på en omsättning på 4-5 miljoner kronor det första året. Än så länge har byrån inga kunder.

- Vi startar ganska rena. Alla som vi har varit i kontakt med, i princip alla tidningsorganisationer, har varit intresserade. Vi tror att det kommer att gå bra, annars hade vi inte startat.

Leveranserna sker genom svenskabild.se där bilderna erbjuds för omedelbar nedladdning. Tanken är att konkurrera med effektiva leveranser genom att använda den senaste tekniken.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.