Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Svensk Youtubekonkurrent delar ut pengar till användarna

Publicerad: 16 januari 2007, 07:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:13

Den svenska sajten Tubearound siktar på att utmana jätten Youtube genom att dela ut halva sin vinst till användarna. Sajtens skapare har tidigare grundat Mymilliondollarbody.com som sålde annonsplats på en persons kropp.


Tubearounds affärsidé är att få så många användare som möjligt att ladda upp videoklipp för att på så sätt kunna konkurrera med Youtube. Som kompensation för sitt arbete får varje användare del av Tubearounds eventuella vinst.

- Jag kommer helt enkelt att dela ut hälften av vinsten till användarna. Pengarna kommer att fördelas proportionerligt efter hur stor del av alla sidvisningar som en viss användare står för, säger Andreas La Torre Ek, grundare till Tubearound.

Sajten ska finansieras av annonspengar och även om det ännu inte givit så stora intäkter är dess grundare övertygad om att det snart kommer att börja rulla in pengar.

- Sajten har bara legat uppe några dagar, men den växer väldigt mycket varje dag. Bland annat har Djurgårdens supporterklubb Järnkaminerna valt Tubearound till deras exklusiva kanal för uppladdning av filmklipp.

Andreas La Torre Ek grundade tidigare sajten Mymilliondollarbody.com, en sajt där annonsplats i form av tatueringar på en människas kropp såldes.

- Vi har nu slutit avtal med en leverantör, och väntar på rätt tajming för att tatuera.

Erik U:son Dahlström

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.