Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Svensk regissör gör reklam åt Amsterdam Worldwide

Publicerad: 28 Januari 2009, 15:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:23

Den svenske regissören Marcus Söderlund har spelat in en reklamfilm tillsammans med reklambyrån Amsterdam Worldwide. Tidigare har han gjort musikvideor åt bland andra Jens Lekman och Marit Bergman. <b>Se filmen här.</b>


Marcus Söderlund representeras av Adamsky och det är första gången som han regisserar en reklamfilm.

- Det var grymt och var väldigt roligt, säger han.

Hur kommer det sig att det blev reklam?

- Jag kände att jag ville utvecklas. Det kan låta märkligt att tro att man kan göra det inom reklamfilm, men jag sökte mig medvetet dit. Jag ville göra något nytt eftersom jag kände att jag hade fastnat lite i musikvideotänket.

Blir det fler reklamfilmer?

- Absolut! Jag gillar formatet och det finns en del som är ogjort, men det kanske man inte ska säga.

I reklamfilmen "The Cash Cow Cowboy" för aktiemäklaren Internaxx fåt tittaren följa en cowboy i hans dagliga bestyr med hästar och kor, samtidigt som han håller en monolog om Internaxx erbjudande. Som cowboy ser vi Mr Ed Boyle, som har varit statist och stuntman i en rad cowboy-filmer och bland annat setts spela schack med John Wayne. Här har han för första gången en talroll.

- Det var viktigt att få fram en filmisk känsla för att göra det möjligt att tro på hela cowboy-grejen. Finansreklam är ganska torr och den här sticker ut i den sfären av filmer.

- Monologen är väldigt mycket sälj så det var en utmaning att få replikerna att funka samtidigt som något händer i varje scen.

Reklamfilmen har gått internationellt under hela hösten och vintern. Den är inspelad i Spanien.

Se "The Cash Cow Cowboy" här.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.