Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Svensk Golf: Bojkotta Viasats nya golfkanal

Publicerad: 23 januari 2007, 13:56
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:12

Sveriges golfare rasar mot Viasats nya golfkanal och tidningen Svensk golf uppmanar till bojkott av kanalen.- Det handlar om hela golfens exponering, folk är väldigt upprörda, säger Stefan Cardner, redaktionschef på Svensk Golf.


All golf kommer från och med den 1 februari att sändas i den nya kanalen Viasat Golf. Långt ifrån alla golfentusiaster kommer att ha tillgång till kanalen.

- Missnöjet är mycket utbrett, vi har fått väldigt mycket reaktioner. Och om jag har förstått det rätt är Viasat helt nedringda av arga kunder, säger Stefan Cardner, redaktionschef på svensk golf, som ges ut av svenska golfförbundet.

Svensk Golfs redaktionschef uppmanar nu sina läsare att tills vidare tacka nej den nya golfkanalen.

- Ja, jag råder våra medlemmar att inte teckna sig för Viasat Golf, i alla fall inte än. Men det är förstås upp till varje golfintresserad tv-tittare att fatta sitt eget beslut, säger Cardner.

Mats Enquist är generalsekreterare för golfförbundet:

­ Det är väldigt olyckligt att det har blivit såhär, vi vill ju att så många som möjligt ska kunna se golf i tv. Samtidigt är det förstås kul att Viasat satsar på golf, säger han.

För att kunna se den nya golfkanalen krävs ett guldabonnemang hos Viasat - dessutom tvingas tittarna betala 99 kronor extra per månad för att få tillgång till Viasat Golf.

- Ja, man kan inte göra alla nöjda. De som vill se golf får väl göra en bedömning om de har råd med 1.200 kronor om året, säger Ulrik Bengtsson, vd på Viasat.

Fram tills nu har stora golftävlingar sänts i Viasat 1, som är kostnadsfri för de som tecknat ett guldabbonemang.

- Men rättigheterna till de här tävlingarna är så våldsamt dyra att vi måste ta mer betalt, säger Ulrik Bengtsson.

- Intresset är stort för den nya kanalen, och många har också hört av sig och tycker att det är bra att golfen försvinner från de andra kanalerna, säger Bengtsson.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev