torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Svensk byrå säljer in Mallorca

Publicerad: 18 september 2008, 09:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Spanska fotbollsklubben RDC Mallorca vill bli ett känt internationellt varumärke. I Norden har svenska Sport Business Nordic, SBN, fått uppdraget att sjösätta planen.


MS

Martin Schori


Spanska La Liga har nyligen dragit igång. Det går trögt för laget RCD Mallorca, som har ett kryss och en förlust i protokollet efter två omgångar. Nu har klubben inlett ett samarbete med Sport Business Nordic.

Varför behöver en spansk klubb en byrå i Sverige?

- Internationella sportvarumärken i England, Italien och Spanien försöker just nu bli globala varumärken. Mallorca vill profilera upp sina produkter och tjänster och har anlitat oss för att göra det i norra Europa, säger Magnus Roos, vd för SBN.

Hur ska ni göra det?

- Vi ska lägga en plan för de kommande åren. Vi ska jobba med pr, för klubben och dess utveckling, men Mallorca har också en bra ungdomnsakademi, som tagit fram profiler som Samuel Eto'o. Det budskapet vill klubben förmedla.

SBN ska också sköta sponsorarbete, bevaka eventuella fall av varumärkesintrång och marknadsföra klubbens merchandise.

Avtalet gäller till 2010. SBN har tidigare jobbat med svenska klubbar som Brommapojkarna och Djurgården. Bolaget omsatte 3,6 miljoner kronor 2007 och har fem anställda.

- I år omsätter vi 5 miljoner, säger Magnus Roos.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev