Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Svemo backar i bildbråket

Publicerad: 18 April 2008, 11:58
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:51

Svenska motorcykel- och snöskoterförbundets generalsekreterare Per Westling gör en pudel: pressfotograferna som bevakar SM-tävlingarna i motocross behöver inte skicka in gratisbilder till föreningen. Samtidigt är han kritisk mot pressens sätt att hantera frågan.


Som Dagens Media tidigare skrivit utbröt en kritikerstorm mot Svemo efter att de bland annat krävt att fotograferna som bevakar SM-tävlingarna skickar in två gratisbilder till föreningen.

- Varför skulle vi ge bort någonting gratis? Jag blir jättebesviken, sa Mia Karlsvärd, ordförande i Pressfotografernas klubb till Dagens Media i onsdags.

Per Westling hade dock inga planer på att backa.

- Har vi brutit mot någon lag? Varför ska inte vi få kunna ställa krav på pressen när de ställer krav på oss? sa han då.

Men nu tar han tillbaka sitt krav. Även om han fortfarande tycker att han har gjort rätt.

- Det är dags för mig att göra en "pudel", att "krypa till korset" att be om ursäkt för att jag ställt dessa ohemula och orimliga krav på pressen. Jag kommer omgående att be om ursäkt, och ändra min åsikt om detta så fort någon ger mig en välgrundad och rimlig anledning. Detta har ännu inte skett och jag står fast vid min åsikt. Det är en rimlig begäran.

Samtidigt riktar han skarp kritik mot presskåren och menar att det hela tagit alldeles för stora proportioner. I ett brev som gått ut till media och berörda fotografer skriver han:

- Vi talar om cirka fem journalister/pressfotografer som sökt helårsackreditering/ permanenta passerhandlingar. Totalt skulle det alltså röra sig om cirka 10 bilder som förbundet skulle få in.

Per Westling står fast vid att rekommendera att fotograferna tar bilder tillsammans med sponsorernas loggor.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.