Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

SvDs vd: "Vi rubbas inte av avhoppen"

Publicerad: 22 Januari 2002, 12:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

Igår sade Johan Drakenberg upp sig efter bara fem månader som marknadschef på Svenska Dagbladet. Idag blev det klart att även informationschefen Roger Andersson slutar. Det är en ren tillfällighet att uppsägningarna kommer samtidigt, enligt vd Gunnar Strömblad.


- Det är väldigt olyckligt men situationen slumpade sig så att uppsägningarna kom samtidigt. Roger har varit här i 14 år och han får svara för varför han vill sluta. Johan har rakt motsatt situation.

Vad betyder avhoppen för Svenska Dagbladet?

- Det är alltid tråkigt när duktiga personer slutar. Det är speciellt tråkigt att Johan som har gjort ett väldigt bra jobb här slutar efter så kort tid, men vi måste respektera hans beslut. Ingen är heller oersättlig.

Men vad betyder avhoppen för Svenska Dagbladet?

- Vi är inne i en stabil fas med bra utveckling och rubbas inte av att den ena eller andra personen slutar. Så sårbara är vi inte.

När är tjänsterna är tillsatta igen?

- Det är omöjligt att säga när. Vi kanske hittar den perfekta personen i morgon eller om en månad. Därför brukar jag inte sätta upp några sådana datum.

Ska tjänsterna annonseras ut eller rekryterar ni via konsulter?

- Det är möjligt att vi tillsätter något internt på båda de här jobben. Det är inte troligt att de utlyses på annons. Jag tror också vi kan överblicka ganska bra vilka möjliga kandidater som finns, utan rekryteringshjälp.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.